خانه » آموزش » اندروید » چرا باید از Ecilips به Android Studio مهاجرت کنیم؟

چرا باید از Ecilips به Android Studio مهاجرت کنیم؟

* این مقاله صرفاً جهت برنامه نویسان و توسعه دهنده گان اندروید و افرادی است که به برنامه نویسی علاقه دارند.

چرا باید از Ecilips به Android Studio مهاجرت کنیم؟ عنوان مقاله ای است که ملاحظه می فرمایید.

 

تعریف: integrated development environment یا IDE: محیط مجتمع توسعه (IDE) یک محیط برنامه نویسی است که به عنوان یک برنامه کاربردی بسته بندی شده که معمولاً شامل یک ویرایشگر کد، کامپایلر، دیباگر، و یک رابط کاربر گرافیکی (GUI) که تمامی این بخش ها بصورت مجتمع و یکپارچه کار برنامه نویسی و توسعه را آسان می کند.

نزدیک به دو سال از معرفی  IDE جدید اندروید یعنی Android Studio در کنفرانس google I/O می گذرد و هر روز بر میزان توسعه دهنده هایی که به این IDE جدید روی می آورند بیشتر می شود. خودم به شخصه حدود ۷ ماه است که به Android Studio کوچ کرده ام. قصد دارم در این مقاله نکات قوت Android Studio و نقاط ضعف Ecilips را توضیح دهم.

 

android-studio-laptop

 

چرا Ecilips را کنار بگذاریم؟

درصورتی که توسعه دهنده اندروید باشید به احتمال زیاد محیط آن را دیده اید و با آن کار کرده اید. Ecilips مادامی که تعداد پروژهای باز شما کم است و یا اینکه تعداد کتاب خانه های مورد استفاده محدود است تقریباً خوب عمل می کند. ولی وای به حال وقتی که پروژه ای شما کمی وسیع باشند، Ecilips شروع می کند به بازی درآوردن و تقریباً هر چند دقیقه یکبار باید کل پروژه ها را  پاک سازی و یا به عبارتی از دستور Clean استفاده نمایید که این امر بسیار زجر آور است. در مواقعی که پیچیدگی ها و وابستگی ها زیاد می شود پروسه Rebuild بسیار وقت گیر  می شود. در مورد خرابی ها و crash های خود Ecilips هم که بگذریم و خلاصه شما باید مدام آن را restart کنید که بسیار آزار دهنده است. در مورد کار با رابط کاربری برنامه تان (UI) در مشاهده گرافیکی نیز نسخه های آخری بسیار ضعیف عمل کرده و میزان زیادی از حافظه و پردازشگر اصلی را برای جابجایی چند جزء و طراحی یک فایل ناقابل  xml  از سیتم شما می گیرد. این مساله وقتی که لایه های شما زیاد است و UI از اجزای زیادی تشکیل می شود به راحتی قابل مشاهده است و تمامی منابع سخت افزاری شما را می گیرد و ناچاراً مجبور به استفاده از TextEditor جهت طراحی خود می شوید.

 

مزایای Android Studio:

  1. ساختار Gradle پروژه ها : Gradle نسل جدید Build System در زبان برنامه نویسی جاوا می باشد ، که بر پایه ی زبان برنامه نویسی Groovy می باشد ( زبان Groovy بر پایه JVM می باشد ). Gradle قدرت و انعطاف پذیری Ant را با ویژگی Dependency Management سیستم Maven ترکیب کرده تا یک راه تاثیر گذارتر برای ساختن پروژه ایجاد کند. Gradle همچنین به شما اجازه می دهد که گونه های مختلفی از نرم افزارتان را بتوانید از همان یک پروژه اییجاد کنید.
  2. میانبرهای هوشمند: Android Studio ارجاع به فایل های منابع را با نمایش واقعی از آنها جایگزین می کند. به عنوان مثال متغیری در String تعریف کرده اید که درون کد getString کرده اید. در Android Studio می توانید به جای دیدن نام آن، مقدار واقعی بارگیری شده را ملاحظه کنید. و یا مثلا در مورد منابع رنگ ها بعد از تعریف، نمای کوچی از آن را در کنار شماره خط مشاهده کنید.colors
  3. سرعت و سهولت در مشاهده گرافیکی : همانطور که در بخش ایرادات Ecilips در بحث کار رابط کاربر اشاره شد، Android Studio بسیار قدرتمند و جذاب عمل کرده است و شما با طراحی گرافیکی آن بسیار راحت خواهید بود و حتی در سیستم های ضعیف هم از کارکرد قابل قبولی برخوردارند.
  4. Lint : ابزاری است برای چک کردن کد از این جهت که امکان بروز باگ و در حقیقت پتانسیل خرابی را بررسی می کند. Android Studio بصورت پیش فرض از این ابزار استفاده می کند و کار با آن هم بسیار ساده ست.
  5. Unit test : امکان دیگری که در اختیار قرار گرفته است امکان تعریف واحدهای تستی برای استفاده جداگانه در کلاس ها می باشد. این امر باعث می شود تا منبع ایراد و خطا خیلی سریع تر مشخص گردد.
  6. سرعت : واقعاً سرعت غیر قابل مقایسه است. اندروید استادیو با اختلاف سرعت قابل ملاحظه ای نسبت به ecilips پروژه ها compile و rebuild می کند.
  7. تجربه کاربری بهتر : تقریباً برای شروع هرنوع پروژه ای امکانات و ابزارهای مناسب را مرحله به مرحله در اختیارتان قرار می دهد. gradle شما می تواند بصورت آنلاین سینک شود و یا درصورتی که اینترنت مناسب ندارید با استفاده از فایل offline عمل سینک انجام گردد و نمونه های زیادی مشابه این IDE را بسیار جذاب و دوست داشتنی می کند. هرچند برای روزهای اول شاید کمی کار با آن سخت باشد ولی خیلی زود به آن عادت خواهید کرد.

در آخر لینک آخرین نسخه پایدار Android Studio .البته باید ف ی ل ت رشکن داشته باشید.  امیدوارم مقاله مفید بوده باشد. اگر سوال و یا نکته نظری داشتید کامنت کنید.

آموزش برنامه نویسی اندروید

درباره مهدی تاجیک

مهندس نرم افزار و مدیر پروژه. از سال 82 برنامه نویسی رو بصورت جدی شروع کردم و از سال 90 برنامه نویسی اندروید می کنم. علاقه زیادی به یادگرفتن و یاد دادن دارم.

۲ دیدگاه

  1. مهدی جان ممنون مقاله جالب و کاربردی بود
    آیا کسی که با ایکلیپس کار کرده و به نوعی باساختار برنامه های اندروید در ایکلیپس آشناست در اندروید استودیو بامشکل برنیمخوره ؟؟ منظورم ساختار فایل های اندروید در اندروید استودیو تفاوت خاصی با همین فایلها در ایکلیپس داره؟؟

    • خواهش می کنم مصطفی جان. مسلماً ساختار بخاطر استفاده از ساختار intelliJ تغییر کرده و در نگاه اول شاید کمی نا آشنا باشد، ولی به سرعت می توان جای ابزار ها و امکانات جایگزین را پیدا کرد و در پنجره project که در ecilips نیز بود با سه حالت project ، package و Android می توان مشاهده کرد که هرکدام خواص خاص خود را دارند. پس یعنی دست شما را خیلی باز گذاشته و در کل می توانم بگویم به جز مبحث Gradle و اضافه کردن Dependency و کتابخانه ها تنها تفاوتی که می بینی فقط راحتی کار و سرعت فراوان است که باعث می شود خیلی سریع مورد پسند کاربران Ecilips قرار گیرد.

bigtheme
error: Content is protected !!